McHive-най-малкият „Макдоналдс“ в света и пица за пчели

McHive-най-малкият „Макдоналдс“ в света и пица за пчели

Когато една кауза е много, много важна нормално е хората и фирмите да се мобилизират, за да дойде промяната. А когато се раждат и креативни идеи, това вече е съзидание.

McHive е минимизирана реплика на Макдоналдс, досущ изглеждаща като по-големия си събрат отвън, но вместо касов апарат, фритюрник и места за сядане, в него има само редове от медени пити, предназначени за пчели.
Това е инициатива на шведския „Макдоналдс“. С цел да се намали негативното въздействие върху околната среда, на някои места „Макдоналдс“ започват да инсталират кошери на покривите си.
Много франчайзи в страната се присъединяват към каузата и също започват да заменят тревата около ресторантите си с цветя и растения, които са важни за благосъстоянието на дивите пчели.
В чест на Световния ден на пчелите (на 20 май), компанията за бързо хранене възложи на шведския дизайнер Никлас Нилсон да създаде най-малкия в света Макдоналдс „за да посрещне хиляди важни гости“. Той е снабден със златни арки, макдрайв гише и реклами по прозорците.
Отново по инициатива на Макдоналдс-Швеция рекламните пана по пътните артерии на страната са „проядени“ като от гигантски дървеници. Целта е дупчиците да са „стаи“ за пчели и диви опрашители, които в градска среда намират все по-трудно своя дом. Така билбордовете се превръщат в хотели за насекоми. На това народът би казал: С един куршум два заека! И с право!

Papa John’s третия по големина ресторант за пици в Америка, в английския си филиал, пуснал на пазара първата пица в света, създадена само за Нея! За пчелата! Пица за пчели! Целта е да се сенсибилизира обществото с планетарните проблеми, свързани с пчелите. Проектът се казва“ „Пица пчелно жило“. Състои се от истинско тесто, полен и малки цветове от диви цветя. Защото без пчелите пицата няма да я има, тъй като те са основните опрашители на доматите! Освен това марката предлага на своите клиенти малки пакети със семена за цветя, за да могат, които желаят, да посадят нови източници на полен. Креативно, нали?

Добрите идеи са навсякъде, наред с всичко останало!
И понякога са нужни просто добри помисли, за да ги докоснем…наред с всичко останало…!

Снимки :Интернет